Standaard wedstrijd van het jaar:


24 november 2018:
Dit jaar zal er op deze website geen verkiezing meer zijn voor "Standaard wedstrijd van het jaar". De verkiezing werd in 1999 in het leven geroepen, mede door de organisatoren van wedstrijden een platform te bieden en middels deze verkiezing ook landelijke bekendheid te vergaren, voor zover dat nog niet het geval was. In die tijd was er geen social media en was het niet voor alle organisatoren weggelegd om een eigen website te beheren. Tegenwoordig is dat gelukkig anders en weten de organisatoren zich te profileren middels social media en een website. Voor degene die er op zaten te wachten, helaas, geen verkiezing vanaf deze website dus meer.
10 februari 2018:
Vandaag was de uitreiking van de prijzen voor de nummers 1, 2 en 3. De bezoekers van deze site hebben uiteindelijk de wedstrijd in Staphorst (NTTO NK) op de eerste plaats gezet, Meerkerk op een tweede plaats en Kamperveen op een derde plaats. Iedereen die heeft gestemd wordt natuurlijk bedankt voor het uitbrengen van de stem. Staphorst is dus "Standaard wedstrijd van het jaar 2017"
Klik hier voor de volledige uitslag

3 februari 2018:
Vandaag de bekendmaking van de nummers 4 tot en met 8.
Klik hier voor het vierde deel van de uitslag

27 januari 2018:
Vandaag de bekendmaking van de nummers 9 tot en met 14.
Klik hier voor het derde deel van de uitslag

20 januari 2018:
Vandaag de bekendmaking van de nummers 15 tot en met 20.
Klik hier voor het tweede deel van de uitslag

13 januari 2018:
De stemmen zijn geteld voor de verkiezing "Standaard wedstrijd van het jaar 2017". Vandaag de bekendmaking van de nummers 21 tot en met 30.
Klik hier voor het eerste deel van de uitslag
In het weekend van 10/11 februari worden de nummers 1, 2 en 3 van de Beste 30 bekend gemaakt. Dat weekend zal hen persoonlijk een prijs overhandigd worden. Hier het overzicht van de bekendmakingen:
 • 13/14 januari -> 21 t/m 30
 • 20/21 januari -> 15 t/m 20
 • 27/28 januari -> 9 t/m 14
 • 3/4 februari -> 4 t/m 8
 • 10/11 februari -> 1 t/m 3
  14 december 2017:
  Ook dit jaar een "tussenstand" voor deze verkiezing. Er is al heel veel gestemd, maar er kunnen natuurlijk altijd nog stemmen bij voor deze "publieksprijs". De volgende 10 wedstrijden staan het best genoteerd volgens de stemmers tot 1 december (in alfabetische volgorde):

  Boerdonk, Buurse, Elshof, Geffen, Kamperveen, Laren (Gld), Nijkerkerveen (april), Staphorst (NTTO NK), Staphorst (slep) en Tonden.

  Voor de tussenstand zijn de ongeldige stemmen er nog niet tussen uit gehaald. Vergeleken met de beste 10 van vorig jaar, hebben de volgende wedstrijden nog niet voldoende stemmen gehaald:

  Meerkerk (2), Bakel (3), Koudekerk a/d Rijn (4), Hoogblokland (7), Oudenbosch (9) en Marum (10).

  Tussen haakjes staat de positie in de lijst van vorig jaar. Mocht je verandering willen brengen in de stand, en je hebt nog niet gestemd, dan zou ik zeggen: stem nu !! Maar, stem ook zeker als je de plek van jouw favoriete wedstrijd wilt verstevigen.
  5 november 2017:
  Het buitenseizoen van 2017 is weer voorbij en dat betekent dat er weer gestemd kan gaan worden voor de verkiezing "Standaardwedstrijd van het jaar 2017". Er kan dit jaar op 120 wedstrijden gestemd worden. Stemmen kan tot uiterlijk 7 januari 2018, waarna in de loop van januari en februari 2018 de uitslag bekend gemaakt zal gaan worden via deze website. Via deze weg een oproep aan alle bezoekers van deze site om een stem uit te brengen op jouw favoriete, mooiste of best georganiseerde wedstrijd(en) van 2017. Mis je een wedstrijd in de lijst? Dan is de kans groot dat deze wedstrijd niet heeft voldaan aan de criteria om in aanmerking te kunnen komen voor deze titel.
  Klik hier voor de Beste 30 van 2017
  Klik hier voor de Beste 30 van 2016
  Klik hier voor de Beste 30 van 2015
  Klik hier voor de Beste 30 van 2014
  Klik hier voor de Beste 30 van 2013
  Klik hier voor de Beste 30 van 2012
  Klik hier voor de Beste 30 van 2011
  Klik hier voor de Beste 30 van 2010
  Klik hier voor de Beste 30 van 2009
  Klik hier voor de Beste 30 van 2008
  Klik hier voor de Beste 30 van 2007
  Klik hier voor de Beste 30 van 2006
  Klik hier voor de Beste 30 van 2005
  Klik hier voor de Beste 30 van 2004
  Klik hier voor de Beste 30 van 2003
  Klik hier voor de Beste 30 van 2002
  Klik hier voor de Beste 30 van 2001
  Klik hier voor de Beste 30 van 2000
  Klik hier voor de Beste 30 van 1999

  Om als wedstrijd in aanmerking te kunnen komen voor "Standaard wedstrijd van het jaar" gelden de volgende voorwaarden:
 • de datum en lokatie van de wedstrijd moeten minimaal 1 maand voor aanvang van de wedstrijd aangemeld worden bij www.tractorpulling.nl
 • voor de wedstrijd moet een internetsite zijn, die vermeld staat bij de links op www.tractorpulling.nl en waar minimaal 5 dagen vr de wedstrijd de deelnemerslijsten en een tijdschema op worden gepubliceerd
 • de volledige uitslagen van de wedstrijd moeten, binnen 1 maand na de wedstrijd, gepubliceerd zijn op de eigen internetsite of in een excel of pdf document aangeleverd zijn aan de webmaster van www.tractorpulling.nl
 • de wedstrijd moet in de volledige buitenlucht verreden zijn (geen indoors dus) tussen 1 maart en 1 november
 • de nadruk van de wedstrijd moet liggen op machines die aan de volgende voorwaarden voldoen: tractor, voorzien van een motor + motorkap uit (van) een landbouwtractor, diesel gestookt, maximaal n turbo, maximaal 3000 rpm (uitgezonderd competitieklassen van de Trekkerslep en TSTA); er moeten gemiddeld minimaal 40 machines per baan per wedstrijddag aan deze voorwaarden voldoen
  Voor de mensen die willen stemmen gelden een aantal regels:
 • een stem bestaat uit 3 wedstrijden (jouw top 3).
 • de top 3 moet bestaan uit 3 verschillende wedstrijden.
 • de inzending moet voorzien zijn van een afzender met naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer.
 • vanaf 1 huishouden mag slechts met 1 computer en ook maximaal 1 maal gestemd worden; bij meerdere stemmen vanaf 1 huishouden geldt de laatste stem vanaf dat huishouden.
 • per postadres mag slechts 1 inzending komen; bij meerdere stemmen vanaf 1 postadres geldt de laatste stem van dat postadres.
 • alleen inwoners van Nederland en Belgi mogen stemmen.
  Bezoekers van deze internetsite kunnen via deze pagina stemmen voor de verkiezing "Standaard wedstrijd van het jaar". Deze verkiezing is door de webmaster in 1999 in het leven geroepen ter ere aan de organisatoren van wedstrijden met standaard- en sportklassen. Als zij er niet waren, waren er ook geen wedstrijden. De verkiezing was het eerste jaar direct een succes en dus reden genoeg om er een jaarlijkse verkiezing van te maken. Van alle inzendingen wordt volgens een puntensysteem een Top 30 gemaakt. Deze Top 30 zal elk jaar via deze site bekend worden gemaakt. Voor de nummers 1, 2 en 3 zijn bokalen beschikbaar gesteld en voor de nummer 1 zelfs een fraaie wisselbeker.

  De verkiezing "Standaard wedstrijd van het jaar" zal elk seizoen via deze site plaatsvinden. De vraag is dan natuurlijk welke wedstrijd(en) jij het mooiste of beste vond. Houd het hele seizoen dus alle wedstrijden goed in de gaten, zodat je aan het einde van het seizoen kunt laten weten welke wedstrijd(en) jij het mooiste/beste vond en volgens jou dan in aanmerking moeten komen voor de wisselbeker. Dat kun je dan doen door het formulier op deze site in te vullen (van november t/m december).

  Voor mensen die eens andere wedstrijden willen gaan bezoeken: Lees de Top 30 van de laatste jaren eens door. Deze wedstrijden zijn niet voor niets gekozen, dus zeker het bezoeken waard.

  Indien een organisatie de wisselbeker voor de vijfde maal weet te winnen, dan mag deze organisatie de wisselbeker houden. De rangschikking wordt berekend en nagekeken door Gerrit Spelt en Bert de With.